Dijital Öğretmenler Projesine 81 İlde Başvuru

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen ödüllü Dijital Öğretmenler projesine yeni eğitim dönemi için başvurular başladı. Proje kapsamında artık Türkiye çapında 81 ilden başvuru yapılabilecek. Dijital Öğretmenler projesi ile 1.000 öğretmene dijital vatandaşlık ve güvenlik, eleştirel düşünme ve ölçme-değerlendirme, yaratıcılık ve görsel tasarım, etkili sunum hazırlama ve eğitimde sanal ve artırılmış gerçeklik konularını içeren 8 haftalık bir eğitim ODTÜ’lü eğitmenler tarafından verilecek. Projede yer almak isteyen tüm illerden öğretmenler 20 Ekim tarihine kadar proje web sitesinden başvuru yapabilecek.
ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle hayata geçirilen ve bugüne kadar gerçekleştirilen 4 dönem boyunca toplam 4.000 öğretmenin dijital beceriler edinmesine katkıda bulunan Dijital Öğretmenler projesinin beşinci ve yeni dönem başvuruları başladı. Proje ile öğretmenlerin yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmeleri ve bu becerileri binlerce ilkokul–ortaokul öğrencilerine aktarmaları hedefleniyor. Projenin daha önceki dönemlerinde belirli illerden başvuru alınırken, bu dönem itibariyle projeye Türkiye’nin 81 ilinden öğretmenler 20 Ekim 2022 tarihine kadar proje web sitesinden başvurabilecek ve ardından eğitim almaya hak kazanan 1.000 öğretmen belirlenecek.
Proje ile dijital vatandaşlık ve güvenlik, eleştirel düşünme ve ölçme & değerlendirme, yaratıcılık ve görsel tasarım, infografik, video ve fotoğraf oluşturma ve düzenleme, etkili sunum hazırlama içerikleri öğretmenlere aktarılacak. İki fazdan oluşan projenin ilk fazı 7 hafta sürecek. Çevrim içi canlı ve video derslerinden oluşacak ilk fazın ardından seçilecek 100 öğretmene sağlanan VR gözlüklerle birlikte sanal ve artırılmış gerçeklik üzerine ileri seviye eğitim sağlanacak. Eğitime katılan öğretmenlere sertifika verilecek.
Projenin Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından gerçekleştirilen etki raporuna göre projeye katılan öğretmenler kendi ders materyallerini teknoloji ile üretebiliyor.
Dijital Öğretmenler projesi, teknolojiyi daha etkili ve verimli bir eğitim sunmaları için bir “kaldıraç” olarak kullanmak üzere öğretmenlerin ellerindeki araçları çeşitlendirmeyi amaçlıyor. Canlı ve asenkron derslerle öğretmenlerin dijital okuryazarlık becerilerinin gelişimine destek verilirken, öğretmenler eğitim öğretim süreçlerinde kullanabilecekleri pek çok dijital teknolojiyi ilgili kavramsal çerçeve içinde öğrenme ve birinci elden deneyimleme fırsatı yakalıyor. Proje etki raporuna göre aynı zamanda katılımcı öğretmenlerin dijital teknolojileri kullanma becerilerinin ve kendilerine olan özgüvenlerinin arttığı, öğrendiklerini derslerinde öğrencilerini de sürece dahil ederek uygulamaya geçirdikleri tespit edildi.

Yeni dönem başvuru süreci devam ediyor
Projeye, tüm illerden, MEB’e bağlı sözleşmeli veya kadrolu ilkokul ve branş öğretmenleri 20 Ekim 2022 tarihine kadar https://dijitalogretmenler.com/basvuru/ adresi üzerinden başvurabilecek. Proje kapsamında dijital okuryazarlık eğitimi almak isteyen öğretmenlerin temel bilgisayar bilgilerine sahip olmaları yeterli oluyor.
Dijital Öğretmenler projesi hakkında daha fazla bilgi için https://dijitalogretmenler.com/ sitesi ziyaret edilebilir.

ING Türkiye Hakkında:
Faaliyetlerini ING Grubu’nun, insanların özel ve iş hayatlarında bir adım önde olmalarını mümkün kılma amacıyla gerçekleştiren ING, Türkiye’nin lider dijital kurumu olma hedefiyle bankacılık sektörü ve özellikle dijital bankacılıkta öncü adımlar atıyor. Müşterilerine her zaman, her yerden, kolay ve zahmetsiz hizmet sunabilmek amacıyla faaliyet gösteren ING Türkiye, yeni marka yolu “sen hayatını yaşa” kapsamında “Bankacılığa daha az, hayata daha çok zaman” söylemiyle ilerliyor. Lider tasarruf bankası olma hedefini destekleyecek şekilde toplumsal yatırımlara da imza atan ING, bu anlayışla Turuncu Damla sosyal sorumluluk programını ve Türkiye Tasarruf Eğilimleri araştırmasını yürütüyor. Cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalar da gerçekleştiren ING, kurum içinde öncü insan kaynakları uygulamalarına imza atarken, kurum dışında da ilham veren kadınları destekliyor. ING aynı zamanda Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkıda bulunma hedefiyle Dijital Öğretmenler ve Gelecek için Teknoloji Akademisi projelerini yürütüyor. ING Türkiye, Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu ve Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu üyesi ve aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri – WEPs imzacısı.

ING Grubu Hakkında:
Güçlü bir Avrupa temeline sahip, dünya çapında bir finansal hizmetler şirketi olan ING Grubu, bankacılık faaliyetlerini ING Bank AŞ şirketi üzerinden yürütüyor. İnsanları güçlendirerek özel ve iş hayatlarında bir adım önde olmalarını sağlamayı amaçlayan ING Grubu, 40’tan fazla ülkede 57 bin çalışanıyla bireysel ve kurumsal bankacılık hizmetleri sunuyor. ING Grubu hisseleri Amsterdam (INGA AS, INGA.AS), Brüksel ve New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (ADRs: ING US, ING.N) işlem görüyor. Sürdürülebilirliği stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul eden ING, Sustainalytics ve MSCI tarafından yapılan sektör kıyaslamalarında ve Karbon Saydamlık Projesi (CDP) tarafından oluşturulan “A-List” derecelendirmesinde lider konumda yer alıyor. ING grup hisseleri ayrıca, STOXX, Morningstar ve FTSE Russell gibi önemli sürdürülebilirlik endekslerinde yer alıyor. ING, Ocak 2021 tarihinde S&P Global Ratings tarafından yapılan ESG (çevresel, sosyal ve yönetişim) değerlendirmesinde 83 (güçlü) puan aldı.