İş dünyasının Oscar’ları olarak kabul edilen “Stevie Awards for Great Employers (SAGE)” ve “The International Business Awards (IBA)” 2022 ödül programlarında intenseye’ın, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı iş birliği ile hayata geçirdiği "Sıfır Kazaya Yolculuk" projesi 4 kategoride ödül aldı.
The Stevie Awards tarafından düzenlenen, “Stevie Awards for Great Employers (SAGE)” ve “The International Business Awards (IBA)” 2022 ödül programlarında yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği (İSG) platformu intenseye’ın, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı (TİSK MCV) iş birliği ile hayata geçirdiği "Sıfır Kazaya Yolculuk" projesi 4 kategoride birden ödüle layık görüldü.
Dünya çapındaki kurumların başarılarını ödüllendirmek ve bu başarılı uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen ödüllerde; "Sıfır Kazaya Yolculuk" projesi SAGE kapsamında; “İşyeri Güvenliği ve Uygunluğu” kategorisinde birinci olarak Altın ödüle hak kazandı. Proje, IBA kapsamında ise “En İyi Yönetim, Risk & Uyum Çözümleri” kategorisinde Gümüş ve “En İyi Yapay Zekâ / Makine Öğrenme Çözümleri” ile “Avrupa’da Yılın Sağlık, Güvenlik & Çevre Programı” kategorilerinde iki Bronz ödül aldı. Dünyaca ünlü marka ve kurumların yer aldığı ödül programına bu yıl 67 farklı ülkeden 4 bine yakın başvuru yapıldı. Dünya çapında farklı uzmanlıklardan 300 profesyonelin jüri olarak yer aldığı ödül programında kazananlar jürilerin ortalama puanlarıyla belirlendi.
“İSG kültürünü Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”
TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı işbirliğinde alınan bu özel ödüllerle ilgili değerlendirmede bulunan intenseye Kurucu Ortağı ve CEO’su Sercan Esen, “intenseye olarak kuruluşumuzdan bu yana İSG kültürünü Türkiye de dahil tüm dünyada geliştirmeyi amaçlıyoruz. İş kazalarını sıfıra indirme hedefiyle yola çıktığımız projemizin global çapta ödüller almasından dolayı gururluyuz. Projenin başarısını teyit eden bu ödüller, Türkiye’deki işletmelere yenilikçi teknolojilerle daha sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları kazandırmak adına yaptığımız iş birliklerinin ne denli yerinde olduğunu göstermesi açısından da önem taşıyor.” dedi.
İş kazalarını yaşanmadan önlüyor
Proje kapsamında; Amerika, Avrupa ve Asya’da toplam 23 farklı ülkede kullanılan intenseye platformunun yapay zekâ algoritması, TİSK ekosisteminde yer alan üretim tesislerindeki mevcut kameralara kolayca entegre edilerek gerçek zamanlı güvenli olmayan eylem bildirimleri ile yaşanabilecek iş kazalarının önüne geçilmesini sağlıyor. intenseye’ın İSG video analiz yazılım çözümü, vücut poz analizi ve uzuv takibi ile detaylı ısı haritaları ve yol yönelim analizleri de yapabiliyor. Kullanıcılarının gerçek zamanlı olarak takip etmesini de sağlayan intenseye sayesinde fabrikalarda meydana gelebilecek iş kazaları önceden önlenebiliyor.
intenseye Hakkında:
New York merkezli intenseye, yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği (İSG) platformudur. intenseye platformunun yapay zekâ algoritması, anonim bir şekilde analizler yapıyor ve İSG ekiplerine 7/24 gerçek zamanlı bildirimler alma ve hızlı müdahalede bulunma imkânı sağlıyor. Bu sayede işyerlerinde meydana gelebilecek iş kazaları önlenebiliyor. 2018 yılında kurulan intenseye, hızla yaygınlaşarak günümüzde Amerika, Avrupa ve Asya’da toplam 23 ülkede, küresel endüstriyel gruplar ve Fortune 500 şirketleri bünyesinde çalışan 100 binden fazla kişiyi iş kazalarına karşı koruyor. Şubat 2021’de gerçekleşen tohum yatırım turunda 4 milyon dolar, Eylül 2021’de gerçekleşen yatırım turunda ise 25 milyon dolar yatırım alan intenseye platformu, Kuzey Amerika’da yapay zekâ teknolojisini en ilginç ve etkili şekilde kullanan ilk 50 şirketin belirlendiği Forbes AI 50 listesinde de yer alma başarısını göstermiştir. Detaylı bilgi için: https://www.intenseye.com/company
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Hakkında:
TİSK, 60 yıldır işletmelerin ortak sesi olarak üye sendikalarının temsillerinin bulunduğu çalışma alanlarına makro düzeyde çözümler getirir. Ekosisteminde kamu hizmeti dâhil, ekonomi ve sanayinin çeşitli sektörlerinde faaliyet gösteren 21 üye işveren sendikası bulunur. Bu üye işveren sendikalarına bağlı kayıtlı yaklaşık 10 bin iş yerinde, 2 milyon çalışan istihdam edilir. Türkiye’de üretim, endüstriyel ilişkiler, rekabet, verimlilik, kayıtlı istihdam, toplu iş sözleşmeleri, dış ticaret alanları, iş sağlığı ve güvenliği ile İşimizin Yarını Konfederasyonun başlıca çalışma konularıdır. Sosyal taraf olarak üçlü temsil esasının geçerli olduğu tüm platformlar dâhil olmak üzere 40’ı aşkın ulusal düzeyde kurumda ve 10’u aşkın uluslararası platformda ülkemiz işverenlerini temsil eder. Detaylı bilgi için: https://www.tisk.org.tr/
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Mikrocerrahi Vakfı Hakkında:
1985 yılında kurulan TİSK Mikrocerrahi Vakfı, iş kazası geçiren ve uzuv kaybı yaşayan hastalara gerekli tıbbi ve tedavi yardımı sağlar ve ailelerine destekte bulunur. Rekonstrüktif mikrocerrahi konusunda Türkiye’de yapılacak tıbbi araştırmaları destekleyerek bu konuda ülkemizin ihtiyacı olan hekimlerin yetiştirilmesine destek olur. Buna ek olarak, İSG kültürünü işletmelere yerleştirmek ve bu konuda toplumun her alanında farkındalık sağlayarak oluşabilecek kazaları önlemek Vakfın önemli bir misyonu olmuştur. Bugüne kadar bu yönde çeşitli eğitim ve etkinlikler gerçekleştirerek iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını sağlamıştır. Bu kapsamda, TİSK ekosisteminde bulunan üye iş yerlerinde binden fazla çalışanları Uluslararası İSG Sertifikası Programı’na dâhil etmiş, Güvenli Yönetim Eğitimi’ne katılmalarını sağlamıştır. Ayrıca, İSG Forum Tiyatroları düzenleyerek 14 binden fazla çalışana ulaşmıştır. Hastane ve ekipman bağışından, maske-dezenfektan dağıtımına, çalışan yararına mevzuat değişikliğinden maddi desteğe kadar hem devlete hem çalışanlarına katkı sağlamaya devam etmektedir. Detaylı bilgi için: https://www.tiskmcv.org.tr/